kolmapäev, 26. veebruar 2014

Ikka, ikka lõuna poole....

Kummitas see laul mind ikka pikka aega ja nüüd on siis nii, et Egiptuses-mittekäinud eestlaste nimekiri paari näo võrra lühem on :)  Veebruarikuu teine nädal sai siis Sharm El Sheikhis mõnuletud:))) Päikesevanne võtsime vaheldumisi hotelli basseini ääres ja mererannas. Esimesel päeval oli kasutusel UV faktor 15, aga edaspidi ma sellest loobusin ja sain meeldiva jume peale, mis paraku juba ää kuluma kipub. Aga kuna Helbele päike peaaegu mingit mõju ei avaldanud, siis mõtlesime tarbjakaitsesse ja turismifirmale kaebuse kirjutada.... Seda enam, et nägime piisavalt palju ärakõrbenud punanahku.... millest selline vahettegemine?!!?
 Et lähiümbruskonnaga end kurssi viia, tegime kaasa linnaekskursiooni. Hiljem oligi siis lihtsam orienteeruda ja taksoga Old Sharmi turule sõita. Ühel õhtul nautisime poole ööni ülekiidetud 1001 öö showd... Ootused olid suuremad, aga õnneks kohalikud meestantsijad lubasid meil hindeks panna neli+...
 "Millegipärast" Kairosse ja püramiide vaatama ei viidud:( Valisime siis kõrbesafari ja kanjonis "jalutamise". Kaameli selga ei kippunud, sest mul 7 aasta tagune Tuneesia kogemus olemas... nii hea see nüüd ka polnud, et veel tahaks:) Lõunasöök beduiinikohvikus, kus kari kasse laudade all ja diivanitel liikles... Aastate eest olevat nad kokku korjatud ja kaugele-kaugele kõrbesse viidud, aga kuna paari kuu pärast kõik tagasi laekuma hakkasid, siis nüüd püütakse nende olemasolu lihtsat atksepteerida. Näljas nad ju pole, aga kogu aeg nuruvad süüa... ja kanakonte ragistavad nagu koerad:)
 Sinisesse auku sukelduma ja snorgeldama ka ei kippunud, selle asemel nautisime paar päeva hiljem merepõhja ilu hoopis klaaspõhjaga lootsikus. Ja oli , mida imetleda:)))
Nädal läks nigu niuhti, aga egas kauem poleks ka olla tahtnud. Ja Egiptusesõltlasi meist ei saanud ka. Kunagi, kui olukord rahulikum, võiks ju ikka püramiidid ka üle vaadata...

Praegu aga ei saa ma aru.... pole kunagi veebruaris aiamaale kippunud:) No pisut ju puhkust veel ja seal kõik sellises seisus, et pista näpp mulda.... ei pistnud veel. Prahti ka ei põletanud, sest suure tuulega pole see teatavasti soovitatav:) Aga mõnus kevadetunne on küll:)))

Kommentaare ei ole: