pühapäev, 22. mai 2011

On pühapäev tore päev, tore päev...

...laupäev loomulikult ka, kui see töövaba juhtub olema. Tänu ilusale ilmale nokitsesin mõnuga aiamaal ja peesitasin niisama päikesepaistel... Ja siunasin, et Off-i kaasa võtta ei tabanud-- sääsed ootamatult lõunamaalt tagasi saabunud :)))... ja mitte vähe!
Kuna hetkel rabarberi tipphooaeg, siis tegin suure laari jooki ja plaaditäie kooki... Parv noori lendas lõhna peale kohale. Tristan suhtus pakutavasse üksjagu ükskõikselt, piigad hakkasid aga mälestusi heietama...
... Aaaa, see on see kook, kuhu jahu tuleb panna niipalju, et tainas kõva!??!
... Ja see värske rabarberijook oli ju kaasas igal matkal ja ekskursioonil ja võistlusel ja niisama õues ja kus iganes... Millises taaras??!?? Tiina mäletas, et viskipudelis :) ...Liisa pidi kunagi viinapudeliga leppima, sest peenemaid jooke poes veel polnud :)))... Ja need Soomest saadud värvilised plastmass-pläskud... Nii uhke oli nendega jooki kaasa võtta :)))

Kogu tolle joogiteemalise nostalgitsemise seest jäi kõlama üks imekena lause:
"Sellel on lapsepõlve maitse!" :)))

1 kommentaar:

neiud ärevil ütles ...

Mina teen ka rabarberikooki just sellesama retsepti järgi. Mu kõige noorem poeg hakkas millegipärast selle kõva põhjaga kooki kutsuma väikesena eube koogiks ja nüüd kõik mu suured lapsed lausa tellivad, et tee vahel seda eube kooki jälle. Olengi siis juba 2 korda teinud ja on minekut. Ei saa ringi keeratagi, kui taldrik juba tühi. Sääseparved avastasin eile, kui maja jäi ootamatult ilma elektrita ja siis püüdsin oma aias tegevust leida. Jube, jube. Praegu tegelen enda sügamisega. Paariline juba tegi märkuse, et vahel võiks ikka ennast peata ka.